https://www.gerb.bg/bg

Северна Корея продължава с ракетните провокации

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Северна Корея съобщи, че в понеделник сутринта военните ѝ са провели учения за стрелба с множество ракетни установки, съобщи южнокорейската информационна агенция Renhap, като се позова на севернокорейския ЦАПК.

Артилерийско подразделение на Корейската народна армия (КНА) е изстреляло два снаряда от 600-милиметрова многоцелева ракетна установка към Японско море, се казва в доклада.

Северна Корея описва „изключително големия“ ракетен гранатомет като средство за „тактическа ядрена атака“.

Пхенян подчерта, че учението за стрелба е засилило готовността на Корейската народна армия да отговори на военновъздушните сили на Южна Корея и САЩ.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш осъди изстрелването на две ракети от Северна Корея в понеделник и призова Пхенян да се въздържа от провокативни действия.

Генералният секретар категорично осъжда изстрелването на още една балистична ракета с междуконтинентален обсег от КНДР„, се казва в коментар на говорителя на генералния секретар Стефан Дюжарик на уебсайта на ООН.

Отбелязва се, че Гутериш повтаря призива си към Пхенян „незабавно да се откаже от всякакви по-нататъшни провокативни действия, да изпълни изцяло международните си задължения по всички съответни резолюции на Съвета за сигурност и да възобнови диалога, водещ до устойчив мир и пълна, проверима денуклеаризация на Корейския полуостров„.

По-рано Обединеният комитет на началник-щабовете (ОКС) на Южна Корея съобщи, че е регистрирал изстрелването на две ракети с малък обсег на действие от окръг Сукчеон в провинция Пхенян-Намдо между 7:00 и 7:11 ч. местно време.

Южнокорейските военни уточниха, че ракетите са прелетели съответно около 390 км. и 340 км.

Според японското министерство на отбраната първата от изстреляните ракети е прелетяла на височина 100 км, като обсегът ѝ е бил около 400 км. Втората ракета е летяла на височина 50 км и е имала обсег от около 350 км.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Алена Соколчева показа корема си в деветия месец (СНИМКИ)

Известната журналистка от радио „Фокус“ Алена Соколчева се бе...

Проф. М. Бончева пред News24sofia.eu: Сърдечносъдовите заболявания са основна причина за смъртност в световен мащаб

Кръвните изследвания отчитат показатели, които подсказват какво е здравето...

ПЪРВО В News24sofia.eu! Пламен Кронев и Веселин Илиев, които бяха задържани зрелищно в Пловдив, са в СДВР собственикът на клуб „illusion“ е криел 200...

По информация на News24sofia.eu Веселин Димитров Илиев ще бъде върнат обратно в Пловдив, където се очква прокуратурата да му повдигне обвинение за притежание на незаконно оръжие

На 18 септември съд в Ню Йорк обявява присъдата за Доналд Тръмп

Във вторник съдията от Върховния съд на Ню Йорк...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Партията на Марин Льо Пен печели 37% от гласовете на първия тур според проучване

Проучване на общественото мнение, публикувано във вестник Les Echos...

Спасители предотвратиха масово давене на осем души на Черноморието

Зачестяват инцидентите по Черноморието. През почивните дни бурното море у...

ДПС-Пловдив свали доверие от депутата Рамадан Аталай

Причината - слаби резултати на изборите в областта

Пожар обхвана района на Мъглиж

Голям пожар е избухнал в района на с. Ветрен,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg