https://www.gerb.bg/bg

62-ма души са арестувани при спецакцията във Варненско

Снимка архив: Димитър Димитров, Информационна агенция News24sofia.eu

62 души са задържани при вчерашната спецоперация в област Варна.

Тя е осъществена с превантивна цел, за противодействие на битовата престъпност, гарантиране на обществения ред и пътната безопасност и осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони.

В акцията са участвали служители на районните управления във Варна, отделите „Криминална полиция“ и „Икономическа полиция“ към Областната дирекция на МВР, секторите „Специализирани полицейски сили“ и „Пътна полиция“, Зоналното жандармерийско управление, Регионалната дирекция по горите (РДГ), Регионалната инспекция по окилната среда и водите (РИОСВ), Комисията за защита на потребителите (КЗП), Инспекция по труда и Ибластната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ).

Извършени са проверки в няколко направления – криминална и икономическа престъпност, както и спазване на Закона за движение по пътищата от водачи на моторни превозни средства.

В къща в село Старо Оряхово е задържан криминално проявен и осъждан мъж на 42 години. Срещу него вече е с образувано досъдебно производство за разпространение на наркотици, като в дома му са открити над 2.3 кг марихуана, 302 г хашиш, 21 г метамфетамин, електронна везна и др. вещи, свидетелстващи за търговия с дрога.

Проверени са общо 1812 души, 1234 автомобила, 49 сборища на криминално проявени, 19 пункта за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали, 49 заложни къщи, 29 автоморги, автосервиза и депа, 31 питейни и увеселителни заведения и 64 търговски обекта. Открити са 7 издирвани са 7 лица. Съставени са 164 акта за установени административни нарушения. Разкрити са 14 престъпления. Образувани са 5 бързи и 15 досъдебни производства.

Проверена е търговска фабрика за хранителни продукти, като са съставени 6 акта за открити в предприятието нарушения и е образувано досъдебно производство по чл.350 а.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Преброяване в ДПС

Депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов, когото системата отчете като...

Повдигнаха обвинение на мъж за измама с фалшиви пари

Окръжна прокуратура-Велико Търново привлече към наказателна отговорност 38-годишен мъж. Повдигнато...

Още един депутат от ДПС се отрече от вчерашния си вот

Още един депутат от ДПС се обяви против вота...

Израелски министър предупреди Иран след „заличаващ“ коментар

Израелският външен министър Израел Кац каза в събота, че...

Делян Пеевски след взрива в Турция: От ДПС сме готови да съдействаме

Председателят на ДПС изказва искрените си съболезнования

Рила, Кочериново и Бобошево удължават частичното бедствено положение

Удължават частичното бедствено положение за общините Рила, Кочериново и...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg