https://www.gerb.bg/bg

Турски тираджии опитаха да прекарат над 2 млн. лв. през ГКПП „Капитан Андреево“

Митнически служители откриха недекларирана валута в размер на 2 118 831 лева при проверки на два излизащи от страната товарни автомобила на ГКПП „Капитан Андреево“.

Влекач с полуремарке с турска регистрация пристига на граничния пункт на 1 януари, като пътува от Нидерландия през България за Турция. При проверка, включително с рентгенова апаратура, митничарите намират 9 полиетиленови плика с пачки евро и норвежки крони. Парите са открити между декоративната кора зад леглото в шофьорската кабина, както и в задната стена.

Други два пика с норвежки крони са установени в пластмасов куфар с инструменти. Общата открита недекларирана валута е в размер на 4 737 550 норвежки крони и 225 150 евро, които се равняват на 1 321 657 лева.

Другият товарен автомобил пристига на „Капитан Андреево“ на 26 декември и пътува от Великобритания за Турция. При проверка митничарите откриват пакети с пачки британски и шотландски паунди. Парите са били скрити зад метални алуминиеви профили, намиращи се в предната част на полуремаркето. Общата сума недекларирана валута е в размер на 358 440 британски и 360 шотландски паунда равняващи се на 797 174 лева.

Двамата шофьори са турски граждани и са привлечени като обвиняеми. Образувани са две бързи производства, по едно за всеки един водач, под надзора на Районна прокуратура -Хасково.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Тимур Халилов: ДПС ще търси оползотворяване на втория мандат

Среща Доган - Пеевски няма да има, това е манипулация, добави депутатът от ДПС

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Депутати от ДПС с настояване за един лидер – Ахмед Доган

Депутатите от ДПС, които се обявиха против кабинета Желязков...

Турция затвори границата със Сирия след избухване на насилие и в двете страни

Турция затвори основните си гранични пунктове към Северозападна Сирия...

Тъкър Карлсън анонсира интервю със Зеленски

Американският журналист Тъкър Карлсън анонсира в социалната мрежа X...

Рамадан Аталай се чувства изключен „по заслуги“

Изключеният от ПГ на ДПС дългогодишен депутат Рамадан Аталай...

Областния съвет на ДСП в Силистра застава зад Ахмед Доган

Областният съвет на ДПС в Силистра е подписал декларация,...

ДАЗД се самосезира заради родители, дишали райски газ пред бебето си

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) се самосезира...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg