https://www.gerb.bg/bg

44.5% от учителите не са получили служебен лаптоп

Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ направи национално проучване по повод готовността на образователни институции и учители за работа в електронна среда от разстояние. На въпроса за притежание на служебен лаптоп, 44.5% от учителите са отговорили, че не притежават такъв, а 22,2% получават временно, като след това им ги прибират. Т.е. техническата осигуреност е на много посредствено ниво.

МОН разпореди дигиталните средства, които ползват учителите да се отключват със служебен акаунт, което обремени безкрайно много педагогическите специалисти, а 89,9% от тях смятат, че този вид контрол над учителите е дискриминация, защото няма друга сфера на държавни служители, които да са полагани на такъв контрол.

По отношение на техническите възможности на новораздадените дигитални средства , 71,6% от респондентите смятат че техническите параметри са незадоволителни.

59,7 % от анкетираните са преминали през обучение за работа с електронни образователни платформи през последната година, но нито един учител не е бил обучаван в методика за работа в електронна среда, което би трябвало да включва и утвърден от МОН регламент за задължително използване на видеокамера, кога да се зачита присъствие за ученика в дистанционното обучение и още много други детайли на дистанционното обучение.

Едва 39% от учителите са получили някакви средства от образователните институции за работа в електронна среда от своите домове, а 71% от анкетираните смятат, че Националната програмата на МОН „Без свободен час – „Подкрепа на обучението от разстояние в електронна среда“ е пълен провал и е унизителна за учителите.

По-малко от 10% от образователните институции имат техническо осигуреност за хибридно водене на учебния процес и синдиката не подкрепя толерирането на този метод. Учителите не подкрепят постоянното тестване, но проверката за антитела, за сметка на РЗИ, би помогнало за точна диагностика на ситуацията в училища и детски градини.

Синдикат „Образование“ ще отстояват образователните институции да работят в редовна форма и да затварят последни след МОЛ-овете, ресторантите, стадионите и градския транспорт и другите обществени сфери. При наличие на съмнения или заразен ученик и учител да се подхожда диференцирано, разумно и еднозначно от санитарните власти.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img

Още от рубриката

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Тимур Халилов: ДПС ще търси оползотворяване на втория мандат

Среща Доган - Пеевски няма да има, това е манипулация, добави депутатът от ДПС

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Оранжев код за бури, градушки и мълнии в Северозападна България

За днес НИМХ издаде оранжев код за бури, градушки...

Местни структури на ДПС поискаха обяснение от Доган за „чистките“ в партията

Ахмед Доган след като гласува на президентски и парламентарни...

Николай Марков можел и без „Величие“, но няма да се оттегля

https://www.youtube.com/watch?v=DbevNyRZsxE&t=768s&pp=ygUEYnR2IA%3D%3D Защо да се оттеглям, аз съм председател на "Величие"...

Русия: Политиката на НАТО спрямо Украйна е обречена на провал

Политиката, която страните от НАТО провеждат спрямо Украйна, е...

Шефът на ЦРУ отново лети до Катар

Ще договаря сделката за Газа

„Възраждане“ не иска пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата

Възраждане" внесе предложение за изменение и допълнение на Закона...

Губернаторът на Масачузетс зове Байдън да се откаже

В открита петиция се намеква за нов кандидат

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg