https://www.gerb.bg/bg

15 години затвор за планиран саботаж на о. Сахалин

Снимка: MLADEN ANTONOV / AFP

Сахалинският областен съд в Русия осъди на 15 години затвор местен жител за държавна измяна и подготовка на саботаж на енергиен обект, съобщава ТАСС.

Постановена е осъдителна присъда по наказателно дело срещу руски гражданин, жител на Сахалинска област, роден през 1980 г., който е признат за виновен в извършване на престъпления по чл. 30, ч. 1, чл. 281, ч. 1 (подготовка за саботаж) и Член 275 (държавна измяна) от Наказателния кодекс на Руската федерация. С решение на съда той е осъден на 15 години лишаване от свобода, като първите 3 години трябва да излежат в затвор, а останалата част – в поправителна колония със строг режим„, съобщиха от ведомството.

Властите твърдят, че мъжът е действал под ръководството на украинските специални служби.

Припомняме, че през юли беше съобщено, че Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия е предотвратила саботаж на енергиен обект на остров Сахалин. Задържаният бе обявен за поддръжник на украинските националисти.

От дома му тогава бяха иззети компоненти за изготвяне на самоделно взривно устройство, комуникационни средства, които съдържат инструкции за изготвяне на самоделни взривни устройства, както и за начини за палеж на обекти, голямо количество терористични и екстремистки агитационни материали, както кореспонденция с координати терористична организация в Украйна.

На задържаният руснак бяха повдигнати обвинения за подготовка на атентат и държавна измяна. Последното обвинение предвижда според Наказателния кодекс доживотен затвор.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Най-малко 27 души загинаха, стъпкани от тълпата на религиозно събиране в Индия

Най-малко 27 души загинаха, стъпкани от тълпата на религиозно...

БСП в драматична ситуация очакват третия мандат

В БСП са убедени, че Румен Радев ще им...

Румен Радев връчва мандата на ГЕРБ-СДС

Държавният глава Румен Радев ще връчи в понеделник от...

Фармацевтичният съюз вижда опит за саботаж на преговорите между НЗОК и аптеките

Някой се опитва да саботира договарянето между аптеките и...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg